Aquest dimecres 21 va tenir lloc a l’Hotel Gran Ultònia de Girona la jornada “Com pujar la vostra empresa al tren de les tecnologies?”, amb l’objectiu de divulgar com les empreses poden treure més profit de les tecnologies de la informació per millorar la seva competitivitat, eficiència i productivitat.

La jornada, organitzada per Assessoria Codina, Efimatica, ElGiroscopi i Saytel, va comptar amb la col·laboració institucional de la Cambra de Comerç de Girona, la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la informació de la Generalitat de Catalunya i l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona, AENTEG.

En la presentació de la jornada, Joan Ribas, President de la Comissió de Noves Tecnologies de la Cambra de Comerç, va destacar la necessitat de conscienciar les empreses que cal apostar per la innovació tecnològica, i que a Girona mateix poden trobar molt bons aliats per fer-ho.

El professor de la UOC Joan Torrent va exposar la seva visió (fruit d’un estudi de l’Observatori de les TIC) de l’ús de les tecnologies que fan les empreses gironines. Una de les conclusions és que, en general, l’empresa gironina té encara molta feina per fer en aquest camp.

Mira ‘Les TIC a l’empresa gironina. Cap a nous models de negoci en xarxa’.

Tomàs Moré, de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la informació, va presentar PimesTIC.cat, el pla d’actuació del govern de la Generalitat, impulsat conjuntament per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i per ACC1Ó, per promoure les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l’empresa catalana.

Finalment es varen presentar dos exemples pràctics d’aplicació de les tecnologies a l’empresa: la web 2.0 i la gestió documental:

En l’exposició d’Anna Codina Santos, llicenciada per ESADE i responsable d’ElGiroscopi, es varen poder veure casos pràctics, tant internacionals com molt propers, d’empreses que han utilitzat amb èxit les xarxes socials per a potenciar el seu negoci. Visita el media d’ ElGiroscopi.

Xavier Pujade, de Saytel, va explicar amb ‘Solucions per l’empresa moderna. Oficina sense paper’ com l’Assessoria Codina havia aconseguit estalviar temps i reduir costos amb la implantació del seu nou portal i gestor documental d’IBM, així com millorar la relació amb el client i l’experiència de l’usuari.

La jornada va ser conduïda per Eloi Fàbrega, d’Efimatica, que va concloure que tot i que algunes de les dades presentades no convidaven a l’optimisme, les empreses gironines encara són a temps de “pujar al tren” i ser més competitives amb l’ajut de les tecnologies de la informació.

Només un 4,70% de les empreses de Girona aposta per la innovació per sortir de la crisi.Només una de cada deu empreses gironines utilitza les xarxes socials (Facebook, Twitter, Linkedin o Youtube) per als seus negocis.

En aquest altre enllaç podreu accedir al Recull de premsa sobre la Jornada TIC .