Ets propietari d’un negoci on s’hi fan pernocatcions túristiques? Ja sigui un hotel, un alberg, una casa de turisme rural, un habitatge turístics, una embarcació… A partir d’ara, a causa d’una modifcació al Reglament de l’Impost sobre les estades en establiments turístics, les liquidacions passen de ser trimestrals a ser semestral.

 

S’estableixen així dos períodes de liquidació semestrals:

  • De l’1 d’abril al 30 de setembre del mateix any.
  • De l’1 d’octubre al 31 de març de l’any següent.

Nou termini de liquidació per aquest 2017

 

Enguany el proper termini per a la presentació i ingrés de l’autoliquidació serà de l’1 al 20 d’octubre de 2017. Per tant, aquest any NO HI HAURÀ autoliquidació de l’1 al 20 de juliol.

Aquest canvi va tenir lloc el 13 de juny quan es va publicar al DOGC el Decret 60/2017 pel que es modifica el Reglament de l’impost sobre les estances en establiments turístics aprovat pel Decret 129/2012, de 9 d’octubre. La modificació afecta a la liquidació del tribut i passarà d’efectuar-se trimestralment a semestralment.

A què es deu aquest canvi?

 

Per una banda, la modificació del reglament pretén concentrar l’impost a les temporades d’hivern i estiu pròpies del sector turístic, i per altra banda, vol reduir els tràmits administratius.

Un altre objectiu és internalitzar les possibles externalitats que pot causa el turisme en zones d’alta concentració.

La recaptació d’aquest impost restarà afectada per la dotació del Fons per al Foment del Turisme.

 

[quoteac]Si teniu algun dubte sobre l’impost sobre les estances en establiments turístics, podeu contactar amb els nostres professionals.[/quoteac]