Fins ara, qui tenia una pis i el llogava a empreses que l’ús final que en feien era el habitatge a persones físiques pagava més impostos que si es llogava a una persona física que també en feia ús com a habitatge. Ara això ha canviat, el  TEAC (Tribunal Econòmic Administratiu Central), en sentència de data 8 de setembre de 2016 ha resolt que els arrendaments d’habitatge a societats portats a terme per persones físiques poden gaudir de la reducció del 50% (actualment del 60%) a IRPF. Per tal que sigui possible l’aplicació de la reducció, és important que el contracte indiqui que tot i ser una societat l’arrendatària, l’ús ho serà d’habitatge per a persones físiques.

Aquesta sentència obre al porta a l’aplicació de la reducció indicada (quins efectes en la tributació són molt interessants) alhora que es fa possible la petició de l’IRPF pagat en exercicis anteriors en cas d’acreditar que es donaven les circumstàncies idònies per a l’aplicació de la reducció.

Podeu llegir la sentència aquí

 

[quoteac]Si teniu algun dubte sobre com renunciar a l’administració d’una societat, o qualsevol tema relacionat podeu contactar amb els nostres professionals del servei Fiscal.[/quoteac]