Ahir publicàvem a la nostra web les modificacions del subsidi per a majors de 52 anys.

Doncs bé, el Ple del Congrés dels Diputats ha derogat aquest dimecres el Reial decret que incloïa la reforma del subsidi per desocupació. El gruix de la reforma del subsidi estava previst que entrés en vigor el juny. El motiu és la decisió del Govern de no retirar “la retallada a les pensions de les persones que cobren el subsidi de 52 anys”.

Com recordàvem en aquesta web, el subsidi per a més grans de 52 anys és l’únic ajut del SEPE en què els beneficiats cotitzen per a la pensió de jubilació. Fins ara, tots els seus perceptors seguien cotitzant encara que estiguessin en atur pel 125% de la base mínima vigent a cada moment per a aquesta pensió. El Reial decret llei introduïa una reducció progressiva d’aquestes cotitzacions:

  • El 2024 la cotització serà del 120% de la base mínima de cotització del Règim General.
  • El 2025 la cotització serà del 115% de la base mínima de cotització del Règim General.
  • El 2026 la cotització serà del 110% de la base mínima de cotització del Règim General.
  • El 2027 la cotització serà del 105% de la base mínima de cotització del Règim General.
  • El 2028 la cotització serà del 100% de la base mínima de cotització del Règim General.

A més a més, amb aquesta derogació cau el reconeixement del permís de lactància com un dret per a tots els treballadors, independentment del contracte o conveni col·lectiu.

També es recollia la prevalença dels convenis col·lectius de caràcter autonòmic, en cas de recollir millors condicions laborals.