Les mares de nens d’entre 0 i 3 anys que acudeixin a guarderies o centres d’educació infantil autoritzats podran deduir-se 1.000 euros en la declaració de la renda de 2018. La quantitat, conegut com a ‘xec nadó’, és un extra sobre els 1.200 euros anuals deduïbles reconeguts fins ara.

La mesura, aprovada l’any passat pel Govern, tindrà efecte per primera vegada en la campanya de la renda que arrenca a l’abril.

Els objectius d’aquesta mesura aprovada en la Llei de pressupostos generals de l’Estat és:

  • Estimular la incorporació de la dona al mercat laboral.
  • Facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral i l’accés del fill menor de 3 anys al primer cicle de l’educació infantil.

Qui pot sol·licitar-la?

 

Aquelles mares que durant el 2018 han treballat per compte propi o aliè i que hagin enviat els seus fills a aquests centres.

Seran deduïbles les quotes pagades a guarderies i centres d’educació infantil autoritzats, la inscripció i matrícula, l’assistència – en horari general i ampliat- i l’alimentació. Només es tindran en compte mesos complets. Si el pagament el realitza el pare, adoptant, tutor o acollidor també es podrà deduir.

Les llars d’infants o centres infantils autoritzats seran les encarregades de la tramitació amb Hisenda per a la seva aplicació a través de l’emplenament del model 233.

 

Tots els detalls d’aquesta deducció, així com diversos exemples, es poden consultar al portal de l’Agència Tributària.