Quan parlem d’una empresa amb 450 anys de tradició i experiència a l’esquena ens costa imaginar relació alguna amb el món de l’emprenedoria. No obstant, creiem oportú compartir amb vosaltres un exemple que ens demostra com empreses familiars de quasi 10 llustres d’història han sobreviscut gràcies a la seva essència emprenedora.

És el cas de la foneria Barberí, una empresa que en els seus inicis es dedicava a la foneria artesanal de campanes. La demanda de campanes, que tradicionalment ha estat fortament lligada a la construcció de temples religiosos, ha vist minvar considerablement durant el darrer segle i que obligat a l’empresa a replantejar l’activitat de la foneria.

La Vanguardia

Tal i com explicava el diari La Vanguardia el passat 6 de gener a la secció Emprenedors, la foneria per tal de fer front a la disminució de la demanda de campanes ha diversificat la seva oferta amb la producció d’escultures i monuments, una activitat que ha guanyat pes en el seu dia a dia. Això els permet, aprofitant la seva infraestructura i experiència, captar nous segments de mercat com escultors a títol privat, ajuntaments, esglésies, entitats cíviques i esportives, particulars…

Recordem que la foneria Barberí també va demostrar les seves qualitats emprenedores donant naixement l’any 1996 sota la marca Castey, una nova branca d’activitat a l’empresa que es dedica a la producció de productes de cocció com paelles, cassoles i recentment també coberts.

Des de l’Assessoria Codina ens plau i aplaudim el fet que una empresa es mantingui capdavantera durant tants anys malgrat les circumstàncies econòmiques dels darrers temps.

Al següent enllaç podeu veure l’article a la secció Emprenedors de La Vanguardia sobre la foneria Barberí: http://www.barberi.cat/downloads/lvg201401060551lc.pdf