Durant els darrers 5 anys hem vist revolucionada la manera en com els usuaris dels anomenats smartphones ens comuniquem i compartim informació. S’ha aconseguit desplegar un món de noves possibilitats en el que tots podem posar-hi imaginació i trobar-hi valor. Incloses les entitats sense cap arrel tecnològica tenen en aquest nou mercat la seva oportunitat per aportar valor, ningú n’està exclòs.

Càritas Girona ha tingut la perspectiva adequada sobre la situació i va presentar el passat divendres 7 de juny l’aplicació per a smartphones SolidaritApp.

SolidaritApp és una aplicació que permet als seus usuaris fer micro-donatius des del mòbil. L’objectiu és senzill: agilitzar el procés de donacions, que tradicionalment s’ha fet a través d’ingressos en comptes bancaris, fent-les quasi immediates al toc d’un dit, alhora que ho fa acessible a més gent. Com ho defineixen des de ‘entitat: “és una aplicació per a la solidaritat de carrer”.

L’aplicació és gratuïta i permet fer donatius des de 0,79€ fins a 2,99€. A més es recomana acceptar les notificacions (push) solidàries perquè es pugui avisar a l’usuari de les ajudes socials específiques o d’emergència: famílies amb necessitats imperioses (roba d’abric o un matalàs…) o escassetat d’algun producte de primera necessitat al Centre de Distribució d’Aliments.

De moment l’aplicació està disponible per a mòbils iPhone (AppStore) però ja s’està treballant per aconseguir finançament a través de “micromecenatge” i així poder oferir-la properament per a usuaris de dispositius Android. 

“Aquesta eina ens permetrà tenir un accés més senzill i obrir noves vies per contactar amb possibles col·laboradors”, va destacar el secretari general de Càritas, Martí Batllori que va avançar que, després d’aquesta experiència, crearan un “consell 2.0” amb col·laboradors actius a les xarxes socials per tal d’enllaçar la tecnologia amb actituds de responsabilitat social.

L’acte de presentació va comptar amb el sumiller Josep Roca del Celler de Can Roca que ha reconegut que en moments bons com els que viuen després de ser escollits “Millor Restaurant del Món 2013” no volen perdre de vista tots aquells sectors de la societat que viuen en situacions delicades, per això ha volgut ‘apadrinar’ el projecte i animar a la gent a utilitzar l’aplicació SolidaritApp.

Des d’ElGiroscopi i l’Assessoria Codina volem felicitar Càritas Girona per aquesta iniciativa i us animem a tots a que us engresqueu a utilitzar-la i així fer arribar la solidaritat gironina a tots els racons on es necessiti.