Captura de pantalla 2015-05-05 a la(s) 18.39.48

A partir de 2015, si es venen immobles, accions o altres actius adquirits abans del 31 de desembre de 1994 es poden seguir aplicant els coeficients d’abatiment i reduir l’IRPF que pertocaria pagar.

COMPTE !

Hi ha un límit de 400.000,00€. Resumint, una vegada efectuades transmissions que superin el citat límit, ja no serà possible tornar a gaudir de l’esmentat benefici fiscal.

Cal recordar que aquest benefici fiscal (excepte en els casos d’accions cotitzades) és més pronunciat quant més antics són els béns transmesos.

Per tant, pot resultar interessant no aplicar els coeficients d’abatiment a la primera transmissió que es faci d’algun bé respecte el qual se li puguin aplicar els citats coeficients d’abatiment, i a l’espera de vendre un altre bé que pugui tenir molta més antiguitat o un major percentatge de reducció.

Sempre, això sí, valorant quant es portarà a terme la següent transmissió, doncs quan més es trigui, menys raonable serà esperar a aplicar-los.

Descobreix més novetats de la Reforma Fiscal 2015

[quoteac] Si tens qualsevol dubte sobre com transmetre algún bé fes una consulta sense compromís als nostres experts en matèria fiscal. [/quoteac]

*imatge per: Flickr – Images money