El ple extraordinari d’avui, 11 de juliol de 2012, ha estat la plataforma que el president del govern Mariano Rajoy ha fet servir per anunciar l’increment de l’IVA del tipus general que passarà del 18% al 21% i del tipus reduït que passarà del 8% al 10%. El 4% resta de moment intacte.

Aquest increment deixa sense efecte el darrer canvi de tipus de juliol de 2010 i és una molt mala notícia per molts sectors, que en poc més de dos anys veuen incrementats els seus preus deteriorant-se cada cop més les vendes a l’interior.

La mesura per sí mateixa no és la única mala notícia, les excuses que la sustenten i que ara fa dos dies el Sr. Montoro va deixar anar també són una pena.

Va basar el seu discurs en l’existència d’una important bossa d’economia submergida: Pel què sembla, com que hi ha molta picaresca i no es paga IVA, hauran d’acabar pagant IVA justos per pecadors.

Pot passar que l’efecte acabi essent pervers, i a més increment dels tipus la bossa de l’economia submergida sigui més grossa. La solució no la trobaran perjudicant els que ho fan bé, la solució la trobaran fent passar les nits en blanc als qui fan operacions en negre.

Tot el que puja… baixa, i si amb l’anterior pujada el consum ha minorat… què penseu que passarà amb aquest nou increment?

Si no funciona no hem de patir, potser a la tercera va la vençuda.

Oscar Masó