Cada octubre es celebra a Girona la Mostra d’Emprenedors, un esdeveniment que s’organitza amb la intenció de donar veu i ressò a aquells projectes emprenedors del territori gironí. En els darrers anys, l’activitat emprenedora ha pres valor i reconeixement ja que moltes de les activitats empresarials tradicionals han perdut mercat i, malgrat els esforços públics i privats per estimular la demanda poden tenir més o menys efecte, resulta primordial que nous participants entrin en el joc per així, amb un punt de vista diferent sobre el mercat, aportar noves propostes de valor. L’acte és una iniciativa impulsada per Anna Codina, responsable d’ElGiroscopi de l’Assessoria Codina, que des de l’any 2010 es presenta com una oportunitat per als emprenedors de difondre els seus projectes entre teixit empresarial de la regió i la seva creativitat, energia i èxit tinguin el reconeixement que es mereixen.

La 4ª Mostra d’Emprenedors de Girona prendrà lloc el pròxim dijous 17 d’octubre a l’auditori Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic de la UdG a les 19:00h. El programa de la Mostra comptarà amb la presentació de 2 casos d’èxit i 4 projectes emprenedors. Els projectes emprenedors que es mostraran enguany s’han seleccionat entre varis candidats que es van presentar a la convocatòria oberta que va fer l’Assessoria Codina el darrer juny a través dels mitjans. Després de les presentacions, convidats i ponents es reuneixen en el pica-pica que s’organitza per tal d’afavorir les sinergies entre empresaris consolidats i emprenedors de la zona. Durant aquesta estona de networking un jurat format per 5 membres reconeguts de l’entorn gironí avaluarà les ponències dels emprenedors segons i deliberarà, juntament amb la ponderació del vot dels assistents, un guanyador entre els candidats. El projecte emprenedor guanyador obtindrà un premi de 1000€ cortesia de l’Assessoria Codina.

En l’edició d’enguany de la Mostra d’Emprenedors de Girona comptarà amb la presentació de la cervesa artesana Atlètica de Banyoles i la revista nadiua per a tablets Esguard com a casos d’èxit. Com a projectes emprenedors sentirem a parlar de la moneda alternativa RES, de les oportunitats dels restaurants de repartir menjar a domicili que ofereix Portamu, d’aplicacions per a smartphones que t’ajuden a deixar de fumar QuitNow! i d’orquestres simfòniques que en complicats temps de crisi re formulen el concepte d’orquestra convertint-se en la GIOrquestra.

L’èxit de les anteriors edicions de la Mostra ens ajuda a consolidar la idea de que reconèixer el valor i el coratge de l’emprenedor és important per al nostre teixit econòmic, perquè pugui generar els estímuls suficients i desenvolupar l’entorn adequat per a que prenguin lloc noves propostes de valor que, al cap i a la fi, són les que ens faran créixer.