Sentencia jurídica Whatsapp

El Jutjat social número 2 de Terrassa ha condemnat a un matrimoni a indemnitzar amb 5.355 euros a la seva antiga dona de fer feines a l’acreditar-se que va ser acomiadada per tenir un embaràs de risc que l’obligava a faltar sovint a la feina, gràcies als missatges de l’aplicació Whatsapp que el propi matrimoni li havia enviat.

La jutgessa encarregada del cas conclou que el matrimoni va acomiadar-la sabent que tenia un embaràs complicat que l’obligava a fer visites periòdiques al seu metge, un fet que la parella acceptava segons les converses de Whatsapp que es van intercanviar.

A més, de la conversa a través de whatsapps, es dedueix que el matrimoni sabia que la seva treballadora faltava molts dies per fer-se proves mèdiques, fet  que els ocupadors toleraven i entenien degut a la problemàtica de la demandant. La sentència també posa de relleu que no va ser acomiadada “usant les formalitats que regula la normativa”, sinó de forma verbal, quan la seva ocupadora li va demanar les claus i diverses peces de roba que li havia prestat.

La sentència condemna els demandants a indemnitzar la treballadora amb 45 dies de sou per any treballat fins a febrer del 2012, quan va canviar la legislació laboral, i amb 33 dies per la resta d’anualitats fins al seu acomiadament.