Codiwise va ser el projecte guanyador ahir en la 5a edició de la Mostra d’Emprenedors de Girona que impulsa l’Assessoria Codina amb el suport del seu departament de consultoria estratègica, ElGiroscopi. Els guanyadors van presentar una eina promocional que acosta la marca i el consumidor mitjançant una aplicació mòbil que, a canvi de diners, proporciona informació instantània de consum. Les empreses creen les seves campanyes en una plataforma online en la qual defineixen i assignen un valor a un codi QR que acompanyarà el seu producte. Per la seva part, l’usuari activa el codi QR a través d’una aplicació mòbil i acumula diners cada vegada que compra l’esmentat producte. Quan l’usuari acumula un saldo mínim, pot retirar els diners en efectiu mitjançant transferència bancària o Paypal. Codiwise és multi-marca, per la qual cosa l’usuari, amb un únic registre, pot beneficiar-se de les promocions de diverses empreses.

Codiwise va ser un dels quatre projectes emprenedors seleccionats per a ser presentats aquest any a la mostra, que en els seus cinc anys de vida ha permès descobrir la creativitat i l’empenta del teixit econòmic gironí de la mà de les noves propostes que s’hi presenten any rere any. La trajectòria d’alguns d’aquests emprenedors ha quedat recollida  en un vídeo preparat pels organitzadors de la mostra que es va presentar durant la vetllada d’ahir i que està disponible a Youtube: http://youtu.be/P1YeQIbtFyw 

L’acte, que es va celebrar dijous 16 d’octubre al vespre a l’Auditori Narcís Monturiol del Parc Científic de la UdG, va comptar també  amb la presentació de dos casos d’èxit -la plataforma de cursos online d’alta gastronomia Creative Signatures i l’empresa de roba d’esport especialitzada en el món del ciclisme Tactic-Sport-, així com una xerrada sobre la importància de l’accessibilitat web a càrrec de TothomWeb.

La Mostra d’Emprenedors de Girona va néixer amb l’objectiu de donar a conèixer les millors iniciatives dels emprenedors gironins a representants del teixit empresarial. Malgrat que inicialment la mostra presentava únicament projectes seleccionats per la pròpia organització, des de l’any passat s’ofereix la possibilitat de participar-hi a tothom que vulgui presentar el seu projecte i el vulgui donar a conèixer. L’únic requisit indispensable que es demana als participants és que el projecte que s’estigui impulsant tingui una creació recent, de menys de tres anys, i estigui relacionat amb les comarques gironines.

El projecte guanyador va competir ahir amb altres tres experiències: MusicGates, un fil musical en streaming per a empreses per fer front a la pluralitat de les actuals llicències musicals; la botiga online de mobles Antic&Chic; i Wanty, una aplicació enfocada a l’oci nocturn que permet conéixer i interactuar amb les persones que assisteixen a una mateixa festa o local.

Després de les presentacions, els convidats, ponents i emprenedors de la zona que van assistir a l’acte es van reunir per fer un aperitiu que els impulsors de la mostra organitzen amb la finalitat de millorar els lligams entre empresaris consolidats i emprenedors de la zona. El jurat, format per 5 membres reconeguts a la demarcació, va aprofitar aquesta estona de networking per avaluar les ponències dels emprenedors i debatre qui havia de ser el guanyador. La decisió final sobre el projecte premiat va ser el resultat de combinar la decisió dels membres del jurat i la ponderació del vot dels assitents.

Assessoria Codina i ElGiroscopi organitzen la Mostra d'Emprenedors de Girona