La Màgia de la Solidaritat tindrà lloc el 26 d’octubre a Vilablareix

L’espai exclusiu Mas Marroch de Vilablareix, gestionat per l’equip d’El Celler de Can Roca, serà l’escenari de la vetllada La Màgia de la Solidaritat, organitzada per Càritas Diocesana de Girona la nit del dijous 26 d’octubre. L’acte té per objectiu difondre els èxits i els reptes de l’acció social de l’entitat, ampliar la base social de socis i donants, i recaptar fons per als projectes dedicats a les famílies amb infants que es troben en risc d’exclusió social. Segons l’última memòria de Càritas Diocesana de Girona, el 57% de les famílies ateses té fills menors a càrrec i un 13% de les persones ateses per l’entitat té menys de 18 anys. Gairebé un miler d’infants i joves van ser atesos pels serveis educatius de Càritas durant el darrer curs per garantir-los l’igualtat d’oportuntitats.

Els assistents a La Màgia de Solidaritat podran degustar un sopar gastronòmic amb el prestigiós segell dels germans Roca, acompanyat per un espectacle de màgia inspirat en el valor de la solidaritat a càrrec de David el mag i Carles el mag i diverses sorpreses.

Des de l’Assessoria Codina col·laborem amb Càritas Diocesana de Girona per donar suport al seu objectiu de transformar la societat i reduir l’exclusió social a partir de totes les propostes que desenvolupa dia a dia. 

 

La solidaritat: fer màgia sense trucs

La Màgia de la Solidaritat recull la idea que totes les persones que somien una realitat millor poden fer-la possible a través dels seus gestos. No es tracta de realitzar  trucs per fer semblar el que no és, sinó per aconseguir transformar la realitat en allò que desitgem. Per Càritas, La Màgia de la Solidaritat és la capacitat de reduir l’exclusió social i garantir que totes les persones puguin viure en dignitat i en un món més just, especialment les famílies que tenen fills a càrrec. Però per fer-ho possible, cal el compromís de les persones voluntàries, sòcies i donants que creuen en els valors de Càritas i confien en el rigor dels seus programes i projectes d’acció social.

L’atenció a la infància és una prioritat per a Càritas

Les famílies amb fills a càrrec són les més castigades per l’exclusió social. El seu acompanyament és una de les prioritats de Càritas Diocesana de Girona. Les intervencions es realitzen des de diversos programes i projectes. Els projectes de suport educatiu són especialment importants, perquè se centren en reduir l’absentisme i el fracàs escolar, que representen el primer pas cap a l’exclusió social, però també s’actua contra les situacions de vulnerabilitat en altres aspectes com el lleure inclusiu per garantir la igualtat d’oportuntiats de tots els infants i joves.

Aquest curs, l’entitat ha posat en marxa 39 Serveis d’Intervenció Educativa a 32 municipis de la demarcació, gràcies al voluntariat i al treball en xarxa amb els centres educatius i els seus responsables. Aquest servei permet atendre directament  gairebé 700 infants i joves fora de les aules. Se’ls ofereix suport social i educatiu amb l’objectiu reforçar les habilitats i actituds necessàries per no perdre el fil dels estudis. La feina de Càritas també inclou el Projecte d’Acompanyament a l’Escolaritat, per a alumnes de secundària, el projecte Pigmalió, centrat en fomentar la integració a través del foment de l’esport, o el projecte de tutoria i suport Fes Més, dedicat a l’etapa de formació postobligatòria.

La pobresa i la falta de recursos mínims, així com l’atenció deficient resten oportunitats a molts infants i els empenyen cap a un cercle difícil de trencar. Amb el finançament rebut per les aportacions de socis, donants i fons públics i privats diversos, Càritas espera poder atendre encara millor els infants i joves que es troben en risc d’exclusió social.

Més de cinquanta anys al servei de les persones

Durant l’any 2016, Càritas Diocesana de Girona va atendre directament 22.284 persones i fins a 50.943 se’n van veure beneficiades. Les 50 Càritas de la diòcesi de Girona desenvolupen fins a 45 projectes d’acció social amb l’objectiu d’acompanyar les persones en risc d’exclusió social i treballar perquè puguin viure amb dignitat. La formació professional, la recerca de feina, el suport emocional o la cobertura de les necessitats bàsiques són algunes de les prioritats de l’entitat, que fa més de 50 anys que lluita incansablement per la justícia social al nostre territori, gràcies al voluntariat i al compromís de les persones sòcies i donants.