Un any. Un any més ha arribat Temps de Flors a Girona, i un any més l’Assessoria Codina ha col·laborat, juntament amb Banca March, la botiga Guanter i el restaurant +Cub per guarnir la plaça Albereda i el carrer del Vern com mana la celebració. El projecte l’ha dut a terme Jordi Armengol que va idear amb Rigau Jardiners la creació d’un jardí que embolcallés aquest espai. Per això, es va vestir diverses parets i es va teixir un sostre de canyes d’on penjaven unes flors de paper fetes pels alumnes de l’Escola Annexa i d’Olot.

Mesos. Exactament sis mesos abans de la data assenyalada és quan s’han de presentar els projectes a l’Ajuntament (la col·laboració del qual és imprescindible per fer realitat Temps de Flors).

Una setmana. Aquest és el temps de mitjana que pot durar un ram de flors conservat en unes mínimes condicions, i una setmana és la que dura Temps de Flors. Dies on podem veure els carrers plens de flors, penjant dels balcons, aparadors decorats, carrers i façanes engalanades, i per no parlar de l’olor… Gràcies a la brisa, l’aroma de les flors perfuma el pas dels vianants que, curiosos, fiquen el nas en indrets que normalment romanen tancats.

Un dia. I amb tan sols un dia, la feina de mesos es desmunta tota, i la plaça, el carrer i Girona reprenen la seva quotidianitat. Com si hagués estat un somni i res d’això hagués passat.