El diari L’Econòmic va publicar un interessant article on destacava el “boom” que s’està vivint en la demanda de professionals digitals, un mercat en el que les empreses busquen una gran digitalització però on no hi troben els suficients professionals per a satisfer-los.

El perfil concret que es busca és el d’un matemàtic o estadista amb capacitat d’analitzar dades amb visió de negoci, moltes dosis de creativitat, habilitats comunicatives i curiositat per les noves tecnologies. Aquests professionals, mitjançant el disseny d’estratègies digitals, aborden diferents àmbits, obrint nous canals de comunicació amb els clients (i també empleats). Això no només significa obrir comptes a les xarxes socials, sinó també establir una bona definició estratègica de quins canals utilitzar i saber analitzar i gestionar el volum de dades i informacions que arriben des dels diferents canals.

Moltes grans necessiten digitalitzar-se per evitar ser destronades. D’aquesta manera, busquen desesperadament talent que els ajudi a fer el salt a la digitalització o que els gestioni els milers de dades que tenen pel desenvolupament del seu negoci. De fet, es calcula que un 40% de les companyies actuals seran desplaçades de la seva posició en el mercat o fins i tot desapareixeran al no saber assolir el repte digital.

D’aquesta manera, segons un estudi realitzat per l’Inesdi Digital Business School, les cinc professions digitals més demandades durant l’any 2015 van ser: digital marketing manager, community manager, digital communication specialist, social media manager i web developer & designer manager. Aquests perfils coincideixen en requerir coneixements de màrqueting, social media, monitorització de resultats, gestió d’empreses, emprenedoria, disseny gràfic, etc.

ElGiroscopiDes de l’Assessoria Codina oferim aquests serveis des de fa anys amb el nostre departament de comunicació estratègica i digital management ElGiroscopi.

Font: L’Econòmic