Si veiem la moto com un vehicle que ens proporciona mobilitat, amb un baix consum de carburant i amb facilitat per aparcar, estarem parlant d’una eina de futur tota vegada que, cada vegada més, a les ciutats es prioritza la sostenibilitat, els aparcaments cada vegada són més escassos i els preus cada vegada més inabastables i el preu dels carburants no para de créixer.

Enrere queden aquells temps en que la indústria catalana de la motocicleta era capdavantera en un sector en el qual els japonesos començaven a veure-hi la possibilitat d’expandir-se de la mateixa manera que ja ho havien fet en el sector de l’electrodomèstic (Sony, Panasonic, etc).

Les Ossa (campiona del món de trial), Bultaco (encara enyoro la meva Alpina 350), Montesa (la Impala era tot disseny), Sanglas (la moto de la policia), Derbi (campiona del món amb l’Àngel Nieto), Rieju (motos i bicicletes), anaven perdent la seva preponderància a favor de les motos japoneses.

Ara que la crisi global afecta a tots els sectors i veiem com Honda ha deixat de fabricar a les nostres contrades ja fa temps, que Yamaha tanca la seva planta per anar-se’n a França, que Piaggio (propietària de Derbi) també se’n va a Itàlia, també estem veient com Bultaco, aprofitant el carisma del seu anagrama, llença una línia de material d’escriptori així com de roba, Ossa també desenvolupa una nova moto de trial amb les primeres 1.500 unitats ja venudes així com una línia de roba exclusiva (pija per entendre’ns), Rieju innova amb una moto elèctrica i darrerament es parla que la Generalitat podria adquirir Derbi per evitar la deslocalització d’una marca emblemàtica.

Estem davant d’un ressorgiment d’aquella indústria que ens feia sentir tant cofois? No oblidem que la moto és una solució als problemes de mobilitat que tenen les ciutats. Una ciutat de tamany mig com Girona, amb una xarxa viària insuficient pel nombre de vehicles que hi circulen, en la qual es prioritza el vianant davant el vehicle i amb un nombre insuficient de places d’aparcament, la moto és el vehicle ideal per a bellugar-s’hi. En l’espai reservat a un cotxe hi aparquen 4 motos, el seu consum és molt menor i la climatologia permet utilitzar-la durant 10 mesos al llarg de l’any.

Així doncs, perquè no apostem altra vegada per la moto catalana? Es revitalitzaria un sector industrial actualment bastant abandonat i el qual podria oferir forces llocs de treball. Pensem també en l’estalvi del consum de derivats del petroli dels quals no en som productors. Pensem també que dues comunitats autònomes ja han ofert a Ossa la possibilitat d’ajudes a canvi d’instal·lar-se en polígons del seu àmbit d’influència.

És en aquests moments de crisi quan s’ha d’incentivar la indústria la qual ens farà sortir més aviat d’aquesta situació. Si tenim les marques i veiem l’oportunitat de tornar a revitalitzar-les, estarem apostant pel futur de la mateixa manera que també en sortirà beneficiada tota la societat al contribuir a fomentar el mercat de treball, a estalviar combustible i a fer més sostenibles les nostres ciutats.

Ja m’imagino altra vegada damunt una Bultaco o, millor, amb una Rieju elèctrica tal i com està el preu de la gasolina !!!

Francesc Romeu