Declaració informativa obligatòria

 

Comencem el 2018 amb diferents novetats en matèria fuscal. En aquest article volem destacar el Reial Decret 1070/2017 que resumidament podríem dir que modifica el reglament de gestió i inspecció tributària, desenvolupa una nova declaració informativa obligatòria per els intermediaris en la cessió d’habitatges d’ús turístic.

En principi semblava que només afectaria a plataformes col·laboratives (tipus Airbnb) però llegint-la amb deteniment, també afectarà a APIS i altres agents immobiliaris que fan d’intermediaris en la cessió d’habitatges d’ús turístic (lloguers de curta durada de l’article 5.e LAU).

Aquesta normativa obligarà als intermediaris (agents immobiliaris) a portar un exhaustiu control de les dades de tots aquells immobles objectes de cessió temporal, els seus propietaris i els ingressos que n’obtenen, i suposarà una nova font d’informació i control per part d’hisenda.

El formulari i dates de declaració informativa resten pendents de desenvolupament reglamentari.

Podeu llegir el Reial Decret del BOE sencer aquí i anar al punt onze.

[quoteac]Si tens qualsevol dubte sobre com gestionar fiscalment un habitatge d’ús turístic o vols ampliar informació al respecte, fes una consulta sense compromís als nostres experts en matèria fiscal.[/quoteac]