El 17 d’octubre es va celebrar la 4ª Mostra d’Emprenedors organitzada per ElGiroscopi, consultoria estratègica de l’Assessoria Codina. La Mostra té com a objectiu difondre i atorgar reconeixement a projectes empresarials de nova creació que es porten a terme al territori gironí. Aquest any, per primera vegada, els projectes emprenedors presentats eren finalistes d’una selecció prèvia entre diversos candidats que es van presentar a la convocatòria oberta que l’Assessoria Codina va donar a conèixer el passat mes de juny a través dels mitjans de comunicació.

L’acte, guiat per Anna Codina (responsable d’ElGiroscopi) i Josep Mª Codina (co-gerent de l’Assessoria Codina), va comptar amb la presència de la presidenta del Consell Social de la Universitat de Girona Rosa Núria Aleixandre i de la Regidora de Turisme i Comerç de Girona Coralí Cunyat, que en les seves paraules als assistents de la Mostra va felicitar l’esperit emprenedor de la ciutat animant-los a seguir endavant tot i les circumstàncies del moment així com també va pronunciar unes paraules per encoratjar als potencials futurs emprenedors.

El projecte emprenedor guanyador Portamu de la 4ª Mostra, que va obtindre com a premi 1.000€ cortesia de l’Assessoria Codina, es va decidir mitjançant el vot d’un jurat format per 5 membres juntament amb, novetat d’aquesta edició, el vot del públic.

Jurat Mostra d'Emprenedors AC
La organització i el jurat entregant el premi a Enric i Chema, co-fundadors de Portamu

L’esdeveniment comptava, a més de les ponències dels emprenedors, amb les ponències de dos casos d’èxit com els de la revista digital “Esguard”, un projecte que contempla la revolució dels dispositius mòbils i els continguts en detriment dels mitjans tradicionals com una oportunitat per renovar la manera de fer periodisme i la creació continguts, de la qual vam poder sorprendre’ns en una demostració . El segon cas d’èxit va ser la cervesa artesana Atlètica, creada per finançar l’Atlètic Club Banyoles i així obtenir una alternativa més flexible al model de finançament clàssic a través de subvencions amb el que funcionen la majoria dels clubs esportius, una cervesa deliciosa que els assistents van poder degustar durant el networking posterior de les presentacions.

Després dels casos d’èxit vam comptar amb les exposicions dels 4 projectes emprenedors finalistes de la Mostra. La primera d’elles va ser la moneda alternativa RES, de la que que Núria Velàzquez va explicar-ne amb detall el funcionament i els beneficis del seu ús. Seguidament va fer la presentació l’empresa guanyadora de l’edició d’enguany, Portamu. La presentació va ser liderada per dos dels fundadors de la iniciativa, Enric Garcia i Chema Rodríguez que, malgrat ser la primera vegada que presentaven el projecte en públic, van resoldre amb una presentació clara i concisa sobre el seu servei de repartiment a domicili per a restaurants, una gran idea que obre la porta a noves possibilitats per als restaurants. Els tercers a exposar van ser Roc Boronat i Esteve Aguilera, membres de l’empresa Fewlaps que van presentar amb humor i proximitat personal la seva aplicació per deixar de fumar per a smartphones, QuitNow!. Per finalitzar amb les ponències, els germans Jaume i Marcel Sabaté ens van presentar la GIOrquestra, una nova orquestra sinfònica de Girona gestionada i dirigida des de l’excelència que es desmarca dels models d’orquestra tradicionals del territori i que apunta a consolidar-se com a orquestra simfònica referent de la regió i del país. Jaume i Marcel van deleïtar els assitents amb una mostra de la GIO Solista, un quartet de corda que va intepretar una peça de Mozart abans de finalitzar la presentació.

Portamu
Chema i Enric, dos dels fundadors de Portamu amb el premi de 1000€ cortesia de l'Assessoria Codina

Felicitem a tots els emprenedors i els desitgem molta sort i encert en els seus projectes. Ells són qui a la llarga consolidaran el nostre futur i són els qui sabran trobar la manera de fer un món millor a través l’empenta que posen darrera les seves idees. Ànims doncs, amics emprenedors.