El Wall Street Journal va fer un tour per a descobrir els millors “pitch” de start-ups d’Europa. D’entre les que es van presentar a Barcelona 6 van ser escollides (aquí en podeu llegir l’article i veure el vídeo amb les “pitch”), entre elles Change Your Flight (amics i clients d’ElGiroscopi de l’Assessoria Codina, el nostre departament d’estratègia).

Iñaki Úriz (Pamplona, 34 anys) i José Luis Vilar (Barcelona, 30 anys) són dos amics que estaven l’hivern de l’any 2009 gaudint d’un cafè a la ciutat de París. A la reunió al café hi estaven citats cinc amics però van quedar-se ells dos sols degut a que els altres tres, provinents d’Anglaterra i Noruega, havien hagut de cancel·lar els plans a darrera hora per qüestions de feina. Donada la situació, l’Iñaki i en José Luis es posaren a discutir sobre si hi havia alguna manera de recuperar l’import del bitllet que no havien pogut utilitzar els seus amics.

Així va nèixer Change Your Flight, una start-up dedicada a facilitar que el passatger recuperi els seus diners en cas que per un motiu o altre, no pugui agafar un avió. “No voles, no pagues“, així es titula la notícia que va publicar La Vanguardia la passada setmana.

Change Your Flight comença la seva activitat el passat desembre de l’any 2011, fent de mitjancer entre la companyia aèria i el passatger que ha perdut l’avió. “Nosaltres recuperem una part de les tarifes i les taxes del bitllet” explica Vilar.

La idea de Change Your Flight és pionera i única al món. L’empresa conta amb cinc treballadors i sis col·laboradors, amb seu al districte 22@ de Barcelona Activa, i ja registra prop de 3 transaccions diàries havent signat un contracte amb Air One (l’aerolínia low cost d’Alitalia). Aquesta setmana a més sortegen uns bitllets d’ació per a una escapada romàntica a Venècia, no us ho perdeu!

Per a veure millor el funcionament de Change Your Flight ens deixen aquest vídeo on s’explica de manera senzilla i planera el servei que ofereixen:

http://www.youtube.com/watch?v=3ZreKy6M1Vs&feature=related
Change Your Flight_La Vanguardia 1feb2012