Font: Restaurant Pa i Raïm

 

El moviment contra el malbaratament d’aliments pren força entre els fogons dels restaurants d’arreu el planeta. Un dels pioners d’aquesta tendència al nostre territori és també client de l’Assessoria: el restaurant Pa i Raïm de Palafrugell. Darrerament ha estat guardonat amb el premi a la millor iniciativa “Remenja’mmm” per la seva innovadora proposta gastronòmica que conjuga productes de temporada i creativitat per a aconseguir el màxim aprofitament.

El certamen “Remenja’mmm”, que enguany celebra la seva tercera edició, avalua les diverses fórmules que treballen des dels diferents espais gastronòmics nacionals. En aquesta edició, el jurat ha estat conformat per l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Residus de Catalunya, a més de comptar amb la col·laboració de cuiners com ara en Mingo Morilla, chef del restaurant “Cal Mingo” de Viladecans.

La tasca de denuncia i lluita contra el balafiament alimentari que realitzen des del restaurant Pa i Raïm, han estat la raó darrera el reconeixement de “Remenja’mmm”, que ha valorat molt positivament la introducció de receptes d’aprofitament d’aliments, ús de productes frescos de proximitat i la proporcionalitat en les racions que es serveixen als seus comensals. Unes bones pràctiques que en definitiva, obren novament el debat sobre el malbaratament d’aliments en el competitiu món de la restauració.